Psychotherapie Praktijk Bucher
 


Kosten en vergoeding

Zorgverzekering
Zorgverzekeraars vergoeden psychotherapie (met of zonder contract). Psychotherapeut is een beschermd beroep en psychotherapeuten zijn geregistreerd in het BIG-register, waarbij zij moeten voldoen aan hun beroepscode. Psychotherapiepraktijk Bucher heeft ervoor gekozen geen contracten aan te gaan met de zorgverzekeraars. Daardoor is het afhankelijk van uw zorgverzekeraar en polis hoeveel u vergoed krijgt van de therapie. Zo wordt bij restitutiepolissen vaak de gehele therapie vergoed, maar heeft u een andere polis, dan krijgt u maar een deel terug van de zorgverzekering en moet u het restbedrag zelf bijdragen. Raadpleeg voor meer informatie uw polis of neem contact op met uw zorgverzekeraar. Hieronder volgen de prestatiecodes met de gekoppelde marktconforme tarieven zoals vastgesteld door de NZA.


Prestatiecode    Consulttype            Duur            Tarief
CO0083                Behandeling           5 min           € 39,06
CO0213                 Behandeling           15 min         € 69,69
CO0343                Behandeling           30 min         € 119,30
CO0473                Behandeling           45 min         € 169,56
CO0603                Behandeling           60 min         € 200,40
CO0733                Behandeling           75 min         € 246,48
CO0863                Behandeling           90 min         € 301,13
CO0993                Behandeling           120 min       € 441,59

Eigen risico

Onafhankelijk van de vergoeding van de therapie heeft u met de zorgverzekeraar de hoogte van het eigen risico afgesproken. Raadpleeg uw polis om na te gaan wat de hoogte is van het eigen risico, zodat u later niet voor een verrassing komt te staan als de zorgverzekeraar dit bij u in rekening brengt. 


Verwijzing
U kunt voor te vergoeden zorg een verwijzing krijgen van uw huisarts. Deze verwijzing kan het beste worden gericht aan Psychotherapiepraktijk Bucher met vermelding van uw klachten. De huisarts moet op de verwijsbrief vermelden dat wordt verwezen binnen het kader van de basisgeneralistische GGZ (BGGZ), of de specialistische GGZ (SGGZ). 

Eigen rekening
Als u ervoor kiest om niet via de zorgverzekering te starten, dan komt de zorg voor eigen rekening. De praktijk rekent dan 125,- per 60 minuten voor de psychotherapie.


Verhinderd
De afspraken die u maakt staan vast. Mocht u onverhoopt verhinderd zijn, bel dan minimaal 24 uur van tevoren af, dan wordt u zo spoedig mogelijk weer ingepland. Als u later afbelt, zal de gereserveerde tijd in rekening gebracht worden (65, - euro).